Ræhrlister/Cykling

Hjemmesiden for Ræhr

Cykleklubben i Ræhr - MÆND

Kontaktperson: Poul Sørensen 20 48 91 98

Fra Ræhr og tusinde km på racercykel rundt i Thy.  

To gange fast hver uge, sætter en flok midaldrende mænd fra Ræhr, Hanstholm, Østerild og Thisted området sig på den lirede carbon racercykel. I specialdesignet stramtsiddende orange reklametøj importeret fra Italien, sponsoreret af lokale firmaer, sættes kursen ud fra ”Ræhr Stadion” mod en ”Sennelstur” , en ”Amtoft tur” , en ”Forårsdag tur” eller en ”Hundborgtur” . De garvede ryttere ved hvad hver enkelt tur betyder. For turene er kørt så mange gange, år efter år, at distancen og ruten ligger næsten fast.  

Kondition og fælleskab.

i timen. Derimod snakkes turene igennem bagefter og hver en lille detalje vendes. Og selv om det har været hårdt, så turen er også en meditativ afslapning, hvor man efterfølgende har en god fornemmelse i kroppen og i hovedet.  

De to gange, som der fast køres onsdag og søndag, er noget som alle rytterne glæder sig til. For cykling er nok en sport eller fritidsbeskæftigelse som giver en høj puls. Men den er også meget social. Og måske går snakken ikke så meget under træningen, som foregår med omkring

Thy er godt sted at cykle.

, på et par timer. Hvor hurtigt man egentlig kommer frem på en cykel. Hvor ikke mindst duftene gør et indtryk. Her opleves årets skiftende tider. Fra den friske vinterluft, over duftende blomstrende rapsmarker, lugten af høstet halm eller den krydrede duft af tørret hø, til lugten af gyllevaskede pløjemarker. Uanset vejr og vind, så er hver tur en oplevelse. De fysiske strabadser, bevidstheden om at ens kondition forbedres ved hvert tråd, landskabets udfordringer og det stærke fællesskab er drivkraften.

Thy er egentlig et ret godt sted at cykle. For her findes ruter af stor variation. De flade stræk og de krævende bakker, i en natur, der ikke kan undgå at påvirke hjemmevante thyboer, på en helt ny måde, når den opleves gennem et par cykelbriller. Det er som om at man får et helt andet, mere bevidst forhold til den natur som vi bor i. Ofte snakkes der om, hvor nemt det er at køre en typisk tur på

Det er OK at træne.

Det er i dag OK at træne, også for folk i alderen 50+. Ræhrlisterne består i dag af en gruppe på omkring 15 ryttere i alderen 30-70, som ikke alle kører lige mange kilometer. Men de to fælles ture ligger nogenlunde fast, og en flok møder altid op. I det seneste år, er flere kommet til, og gruppen er blevet større.

Udover de faste træningsture, som absolut er det centrale, køres der en stribe løb, hvor konkurrencemomentet er det det handler om: ”En forårsdag i Thy”, ”Mors Rundt”, ”Tour de Ørum Sø”, for at nævne de lokale løb.

3-

hvert år.  

på cykel hvert år, afhængig af lyst og styrke. Det er fællesskab omkring en sport, der giver en god kondition og mange oplevelser. Og selv om man kører stærkt ind i mellem, så er det nemt ”at stige på” som helt ny rytter– bare man har det rigtige grej, og den positive indstilling. Der ”ventes” altid på nye ryttere, når der trænes. Der passes på og der gives ekstra læ, fra de stærkere ryttere. Der køres ikke stærkere, end den ”langsomste rytter” Hermed får også nye ryttere en ”Aha” oplevelse af, at ”jeg kunne godt køre med.

-

Jeg havde en fantastisk tur.

-

Jeg glæder mig til næste gang!”

Ræhlisterne kører 3000-

Sommer eller vinter lige gyldigt.

Sæsonen i Ræhrlisterne er på landevejen fra marts til nov. Resten af året er der mange som kører i skoven på MTB cyklen. Mange bliver dog også ved med at cykle på raceren på landevejen. Selv om sommervej og dufte, afløses af vinterkulde og sne. Vejene er de samme, tøjet er bare en del varmere, - men oplevelserne er de samme, uanset at termometeret står på +5.

Ræhrlisterne kører onsdage fra 16.30 og søndage fra 09.30. Formand: Per Lindhardt Klausen.